Produsele producatorului Ear Defender

ED cerva.png

Filosofia tacerii

Grupul de produse Ear Defender (ED) include modele de casti de urechi si dopuri de urechi de inalta calitate, care sunt fabricate de partenerii nostri europeni exclusiv din materiale de calitate si sunt in conformitate cu cele mai stricte conditii ale pietei de consum. Pe parcursul procesului de dezvoltare a acestei linii de produse au cooperat cu experti si profesionisti care au avut deja multi ani de experienta in dezvoltarea, fabricarea si vanzarea de produse concepute pentru protectia auzului la nivel global. Mai mult, au aplicat suferintele oferite de clienti si au tinut cont de anii de experienta in utilizarea si vanzarea acestor produse.

Traumele sonore

Traumele sonore sunt alterari auditive aparute ca urmare a expunerii la zgomot:

Traumele sonore acute – apar fie ca urmare a expunerii la zgomote impulsive, de intensitati mari de pana la 150dB, timp de cateva secunde (explozii, focuri de arma), fie ca urmare a expunerii la zgomote continue, de intensitati in medie de 100dB, timp de cateva minute pana la ore; putem intalni asfel de zgomote in discoteci (100-110dB), concerte rock (120-130dB), walkman (90-110dB), jucarii sonore (100dB pana la 140dB), motoare de avioane, motociclete (100dB).

Traumele sonore cronice – apar ca urmare a expunerii profesionale la zgomote mixte, de intensitati 80-85dB, 6-8h/zi, mai multi ani la rand. Aceste tipuri de traume sonore sunt intalnite la mineri, muncitori pe santiere, in uzine, in aeroporturi, operatori radio, disc jockeys, personal militar, muzicieni in orchestra.

Tratamentul traumei sonore

In cazul traumelor sonore acute tratamentul trebuie instituit cat mai repede posibil, de preferat in primele 24h si consta in administrarea de antiinflamatoare steroidiene, vasodilatatoare, vitaminoterapie, oxigenoterapie hiperbara, insotite de tratament chirurgical, acolo unde este cazul, pentru refacerea integritatii anatomice a urechii (refacerea membranei timpanice, a oscioarelor din urechea medie, a membranei care separa urechea medie de cea interna etc.).

In cazul surditatilor prin expunere profesionala la zgomot, tratamentul consta in protezare auditiva, schimbarea profesiei sau folosirea de casti protectoare, terapie vasodilatatoare si neurotrofica pentru tiuit sau aparate auditive care mascheaza tiuitul.