Categorii produse

Filtreaza produse

Standard
Filtreaza produse

Produsele producatorului Spirotek

spirotek.png

Respiratoarele sunt folosite pentru protectia respiratorie peste tot: in industria alimentara, prelucrarea lemnului, constructii si industria chimica. La intreprinderile mari de specializare metalurgica si vopsea si lacuri, tuturor lucratorilor li se asigura masti speciale de protectie. Unul dintre cei mai importanti producatori de masti este compania britanica Spirotek.

Mastile de protectie impotriva efectelor substantelor nocive asupra sistemului respirator uman sunt de mai multe tipuri.

In primul rand, toate aparatele respiratorii au trei grade de protecție:

FFP1. Acesta este cel mai scazut grad de protectie - eficienta este de aproximativ 80%. Un aparat respirator de acest tip va proteja numai impotriva prafului grosier la rate care nu depasesc patru concentratii maxime admise de substante nocive.

FFP2. Eficacitatea acestui tip de masti ajunge la 94%. Pe langa praful grosier, aceste aparate respiratorii capteaza si contaminantii de aerosoli fini si lichizi. Sunt utilizate in condiții in care MPC nu depaseste 12.

FFP3. Purifica aerul pe care o persoana il respira cu 99%. Aceasta este cea mai inalta clasa de protectie. Pot fi folosite pentru contaminare de pana la 30 MPC. Protectie excelenta impotriva prafului solid fin si a aerosolilor.

Respiratoarele difera si prin design:

Semimasti. Au forma unei petale si protejeaza doar sistemul respirator. Cel mai adesea, acestea sunt echipate suplimentar cu o supapa prin care are loc respiratia si excesul de umiditate este indepartat din respirator. Acestea sunt cele mai ieftine modele. Ele pot fi izolatoare (adica inchise) si filtrante.

Masti inchise. Protejati nu numai sistemul respirator, ci si membrana mucoasa a ochilor de substantele toxice. In mod obisnuit, aceste aparate respiratorii sunt utilizate atunci cand exista amenintari biologice (virusi, bacterii), precum si atunci cand lucreaza cu poluanti foarte toxici.

Cele mai populare sunt mastile de unica folosinta de la Spirotek, care sunt prezentate mai jos:

Spirotek VS 2100V. Protejeaza in conditii cu o concentratie de aerosoli nocivi de pana la 4 MPC (FFP1). Aceasta jumatate de masca are o forma ergonomica si un material suplimentar de etansare in zona nasului pentru un plus de confort. Produsul va oferi o protectie excelenta impotriva prafului, a cetii si a fumului.

Spirotek VS 2200AV. De asemenea, echipat cu o supapa Typhoon. Va permite sa protejati suplimentar o persoana de efectele gazelor si vaporilor iritanti. Protectie generala - pana la 12 MPC.

Spirotek VS 2200CV. Aceasta semimasca se distinge prin prezenta unei supape speciale de expirare Typhoon cu un capac de protectie, precum si a unui strat filtrant suplimentar pe baza de carbune, care mareste protectia impotriva efectelor iritante ale gazelor si vaporilor (pana la 1 MPC). Conditii de utilizare: de la -400C la + 70C si la o concentratie de substante nocive de pana la 12 MPC (FFP2). Semimasca are o forma speciala care va permite sa o completati cu ochelari de protectie sau obisnuiti (cu dioptrii).

Spirotek VS 2300V. Aceasta este o semimasca anti-aerosol care protejeaza impotriva poluarii de pana la 50 MPC (FFP3). Echipat cu o supapa de expiratie „Typhoon”. Aceasta masca a fost testata pentru a proteja impotriva prafului fin.

Spirotek produce masti de inalta calitate, oricare dintre ele va proteja in mod fiabil o persoana de inhalarea de substante nocive, dar cu conditia ca produsul sa fie selectat corect.

Pentru ca semimasca sa protejeze in mod fiabil si sa fie convenabil de utilizat, trebuie urmate cateva recomandari la cumparare:

Numarul posibil de aplicatii. Respiratoarele de unica folosinta sunt accesibile, sunt pur si simplu aruncate dupa utilizare, ceea ce inseamna ca nu este nevoie sa curatati produsul si sa schimbati filtrele. Produsele reutilizabile trebuie sa fie procesate corespunzator dupa utilizare, costul lor este cu un ordin de marime mai mare decat modelele de unica folosinta. Dacă EIP este folosit frecvent, o masca reutilizabila este cea mai buna alegere.

Marimea aparatului respirator trebuie sa corespunda parametrilor individuali ai persoanei. Exista trei dimensiuni de semimasti disponibile ca standard.

Prezenta unei supape de expiratie. Astfel de semimasti sunt semnificativ mai bune decat modelele fara supapa. Faptul este ca acest dispozitiv permite eliminarea umezelii din spatiul mastii, asigurand astfel o durata de viata mai lunga a mastii. Pentru comparatie, o semimasca obisnuita fara supapa trebuie schimbata la fiecare 2-3 ore, in timp ce modelele echipate cu aceasta nu isi pot pierde proprietatile timp de 8 ore.

Material de fabricatie. Mai bine sa acordati atractie materialelor netesute moderne. Aceste aparate respiratorii sunt hipoalergenice si mai confortabile de purtat.

Nivel de protectie la contaminare. Cu cat cantitatea de substante nocive este mai mare, cu atat o protectie mai fiabila ar trebui sa aiba o semimasca.