Produsele producatorului Mercator Medical

Grupul Mercator Medical nu este doar un distribuitor de produse medicale, ci si un producator de manusi de unica folosinta. Societatea este una dintre putinele entitati europene care produce manusi in Asia si le vinde in intreaga lume.  In prezent, detine trei intreprinderi de productie proprii in Thailanda. Fabricile sunt situate in provincia Songkhla, situata in partea de sud a Thailandei, in imediata apropiere a porturilor Songkhla si Penang, ceea ce permite o distributie eficienta.

Mercator Medical (Thailanda) este un producator si distribuitor global de manusi de diagnostic si de protectie de inalta calitate, fabricate din cauciuc nitrilic. Ofera manusi dedicate industriilor medicale, industriale, alimentare si auto, inclusiv manusi pentru proceduri cu risc ridicat. Vand produsele pe piata mondiala in principal sub marcile OEM ale clientilor.

Fabrica europeana in Asia

Consiliul de administratie al Mercator Medical (Thailanda) include profesionisti calificati din Thailanda si Polonia. Impreuna, formeaza o organizatie multiculturala care combina cele mai inalte standarde europene de management, servicii pentru clienti si calitate cu know-how-ul asiatic de productie. Prin urmare, dispun de resurse proprii si nu depind de furnizori externi. Mercator Medical (Thailanda) este prima investitie poloneza in crestere continua in Thailanda pentru a raspunde cererii tot mai mari de manusi de unica folosinta.

Zona 

Intreaga suprafata a siturilor, inclusiv cele trei fabrici si facilitatile din jur, este de 28 de hectare (282.944 m2), iar suprafata celor trei hale de productie este de 1,6 hectare (16.060 m2).

Istoria companiei Mercator Medical (Thailand) 

Mercator Medical (Thailanda) a fost infiintata in 2006. In acelasi an, a achizitionat o mica fabrica de manusi cu o capacitate de productie anuala de 480 de milioane de manusi. Fabrica Mercator Medical a fost, de asemenea, prima investitie industriala a unei companii poloneze din Thailanda.

In 2015, a fost finalizat un proiect de extindere a primei fabrici. Acest lucru i-a permis sa isi mareasca capacitatea anuala de productie la 1,3 miliarde de manusi.

In 2016, a fost lansat un proiect de construire de la zero a unei noi unitati de productie capabile sa produca 1,9 miliarde de manusi NBR premium pe an. Proiectul a fost finalizat in 2018 si a costat 30 de milioane de dolari.

Datorita investitiilor continue in instalatii si in protectia mediului, fabrica se mandreste cu una dintre cele mai moderne linii de productie din regiune. Compania se bucura de recunoastere la nivel mondial si isi prezinta gama de produse la cele mai importante targuri comerciale din domeniul medical.

Societatea Mercator Medical (Thailand) Ltd. este auditata in mod regulat de catre organismele notificate si acreditate. Sunt certificati la nivel internațional GMP (bune practici de fabricatie), sunt certificati ISO 9001 si ISO 13485 (din mai 2007) si sunt certificati de Thai Food and Drug Administration (FDA). Produsele sunt conforme cu standardele ASTM si EN si sunt certificate FDA 510(k) și CE.

In 2019, Mercator Medical (Thailanda) Ltd. a implementat standardul SA8000, cel mai cunoscut standard de responsabilitate sociala, bazat pe orientarile Organizatiei Internationale a Muncii (OIM), pe Declaratia Universala a Drepturilor Omului si pe Conventia Natiunilor Unite privind drepturile copilului. Acesta este utilizat de companiile care au in vedere drepturile si bunastarea angajatilor lor.

In plus, Mercator Medical (Thailanda) Ltd. a primit certificatul TLS (Thai Labour Standard) in 2019, care este echivalentul local al certificatului de responsabilitate sociala.

In 2020, a fost demarat un alt proiect de la zero, acesta include infrastructura pentru productia de manusi speciale de inalta calitate, o centrala de cazane pe biomasa de ultima generatie, o instalatie de recirculare a apei RO de 1500m3 si o ferma solara de 4,7 MW. Proiectul va fi finalizat in decembrie 2022. Cu noua investitie, Mercator Medical Thailand va putea produce peste 1 miliard de manusi speciale de calitate superioara pe an. Investind in surse de energie regenerabila, majoritatea energiei utilizate in productia de manusi va proveni din surse cu emisii zero.

Region Mercator.png